Helg med Eva Bodfäldt

När du anmält kommer du att få ett mail med ytterligare info och betalningsinformation. Notera att anmälan är bindande och giltig när betalning inkommit.

Mer info om Eva hittar du på www.evabodfaldt.com

 

********************************************

 

Här är mer info om föreläsningen och de olika clinicsen

Föreläsning fredag kväll

  Magneten 

Det är lätt att som hundägare bli ointressant i hundens ögon, Hundpsykologen/författaren Eva Bodfäldt förklarar hur man gör sig så spännande att hunden hellre vill hålla sig nära än att sticka iväg på oönskade äventyr. ”Mitt liv som magnet” är en rolig föreläsning eftersom den till stora delar handlar om lek. Välkomna till en kväll där Eva berättar och gestaltar ”Lilla fågel blå”, ”Bockarna Bruse”, ”Den försvunna handen” för att inte tala om ”miljonären”. Kvällen avslutas med frågestund och boksignering.

 

**************************************

Clinics

rdag

 ”Hur blir jag en magnet”

En praktisk demonstration utifrån gårdagens föreläsning. Eva demonstrerar övningarna från gårdagen. Både på längre av stånd och vid sidan.

Skvallerträning,

 En hund som skvallrar stannar självmant upp och tar kontakt med mig vid ett ljud eller när en hund, människa, hare eller något annat plötsligt dyker upp. Med en skvallerbytta slipper du själv scanna omgivningen – det gör hunden! Promenaden blir tystare, lugnare och gladare eftersom hunden har fått en uppgift.

 

Söndag

 On/Off – från aktivitet till passivitet till aktivitet

Att passivitetsträna hunden är en del av följsamhetsträningen. När du vilar, oavsett miljö, ska hunden också kunna koppla av. När det är dags för aktivitet är det du som bryter vilan. Förmågan att växla mellan dessa tillstånd kallar Eva för on/off. Kärnan: använd inte kommandon utan ditt kroppsspråk och energi.

Från lek till apportering

Alla hundar vill inte apportera. En del hundar vill inte heller leka. I alla fall inte med oss människor. Vi vet att leken är viktigt för vår utveckling och för att lära oss att kommunicera med varandra och ur lek kommer annan kunskap. Eva visar hur vi kan lära även hundar som inte tycker om att leka, att dra på munnen och hon visar även hur vi ur leken kan forma fram en apportering.

40 års Hundkunskap i vackra Dalsland